úterý 19. listopadu 2013

Adam

V poslední době jsem byla velmi vánočně naladěna a určitě očekávejte i další články s touto tématikou - protože už je pro jistotu mám předepsané a samy se publikují, ale dneska chci mimo plán napsat článek, který je smutný, který mi vhání slzy do očí. Ale cítím, že musím, protože bych se cítila hrozně, kdyby se tady probírali veselé věci  jako by se vůbec nic nestalo.

Naši přátelé ze Spojených států před dvěma dny začali pohřešovat svého 25 letého syna. Odešel ze svého domu bez bot, mobilu i auta a předpokládalo se, že si šel zaplavat do blízké řeky. Pak nějaký svědek zavolal na policii, že viděl mladíka (jejich synovi nápadně podobného), jak má trable ve vodě a že ho to stáhlo pod hladinu.

Záchranáři stále hledají, ale prozatím ještě nebyl nikdo nalezen. Bohužel vypadá dost pravděpodobně, že onen mladík je synem našich přátel,  Na FB stránkách teď mohu vidět, kolik lidí Adam ovlivnil a kolik přátel měl. Objevují se tam jeho fotografie a vzkazy od rodiny i přátel. Snažím se vše přečíst a trhá mi to srdce, když si uvědomím, jak moc brzo musel Adam odejít.

Ale co mně dostalo nejsilněji, jsou slova samotného Adama a následně jeho rodičů.
Adam byl totiž den předtím na biblickém studiu a probírali téma "proč Bůh dopustí špatné věci dobrým lidem".

Jeho otec napsal jeho odpověď:

Adam raised his hand and said something to the effect of; 
"This world is a broken down and decayed house. My God takes care of us and wants to get us out of that house."


Adam zvedl svou ruku a řekl něco v tom smyslu;
"Tento svět je zlomený a shnilý dům. Náš Bůh se o nás stará a chce nás dostat z tohoto domu."

Tak moudrá slova od tak mladého člověka!!!
Zároveň smekám před jeho rodiči, kteří se smiřují se ztrátou syna. Kteří pláčou, když píšou zprávy a odpovídají na dotazy. Kteří píší nádherné vzkazy svému synovi a děkují Bohu za tu radost, že mohli Adama poznat, být jeho rodiči a vidět, jak se z něj stává muž, který upřímně hledá Boha. Nemylte se, truchlí... ale zároveň důvěřují Bohu a chápou, že jedině on ví, proč se tohle stalo. 

A když vidím tolik lidí, kteří byli Adamem ovlivněni.....možná právě tohle byl Boží záměr s Adamem a i tato smutná událost tomu všemu dává smysl.

M. 


Žádné komentáře: