středa 28. srpna 2013

Kdo ovlivňuje naše děti?

Původně jsem chtěla psát něco úplně jiného, ale když jsem si přečetla jeden článek z jednoho našeho českého serveru a posléze viděla, že i v zahraničí je tato událost probírána, rozhodla jsem se dát přednost aktuálnímu tématu...

A o čem je řeč? O tom, kdo ovlivňuje naše děti nebo i nás samotné.

V Americe se předávaly ceny MTV, na kterých předvedla svou "šou" mladá hvězdička Miley Cyrus. Sama jsem o ní slyšela už před lety. Dcera country zpěváka hrající v dětském seriálu od Disneye, která se nestydí za to, že věří v Boha a chodí do kostela. Dokonce i na svých koncertech mluví o Bohu. Úžasné!

Na obrázku je s tehdejším přítelem, kterého vzala na bohoslužbu - článek ZDE

Co vám budu říkat, měla jsem radost, že i v takovém světě pozlátka je někdo, kdo se za svou víru nestydí a dává ji najevo i přesto, že to může být pro někoho i překážkou v kariéře. Jenže postupem času se začaly objevovat jiné články a jiné fotky, které už neukazovaly tu "hodnou holku" od vedle, ale někoho, kdo se snaží zapadnout mezi ostatní celebrity.

Večírky, alkohol, pózy a extravagance. A to všechno sledovaly a stále sledují ty náctileté holčičky, které tuto dívku mají za ikonu a chtějí se jí co nejvíc podobat. A tady se dostávám k posledním událostem, kdy se Miley rozhodla všem předvést, že opravdu není ta malá holčička, která pracovala pro Disneye, ale že už je ženou.......jestli se jí to povedlo, těžko říct. Myslím, že sklidila jen posměšky a velkou ostudu...


rodina zpěváka a herce Willa Smithe sledující její vystoupení - článek ZDE

Co jsem se ale v našich článcích nedočetla a narazila jsem na to dnes ve článku jedné americké herečky a blogerky - Candace Cameron Bure - je to, že ji ani tak nešokovalo, jak se Miley zachovala a jakým směrem se ubírá, ale to, že v přenosu viděla i matku samotné Miley, která jí po vystoupení tleskala ve stoje.......!!!

Tak vám nevím, neumím si sama sebe představit, že bych něco takového předvedla na veřejnosti a věděla, že tam stojí moji rodiče. Neumím si představit, že by mi moji rodiče zatleskali nebo by vůbec byli rádi, kdybych něco takového předvedla. Neumím si představit ani situaci, že by má dcera, až vyroste, předvedla jen ždibec toho, co Miley, a já za to byla šťastná a nadšeně ji podporovala k pokračování. A jsem si naprosto jistá, že bych to nikdy nechtěla vidět!!!


blog Candice Cameron Bure s odkazem na celý její článek - ZDE

V tom americkém článku zaznělo něco moc pěkného. Candice zmiňuje, že ačkoliv měla ve svém životě oblíbené herce, zpěváky či sportovce, nikdy je neřadila k idolům, kteří by ovlivňovali její život. Pokud se jí někdo zeptal, kdo její život ovlivnil a ovlivňuje, vždy odpověděla, že její rodiče. A v tom je obrovská pravda. Je na nás rodičích, abychom předali svým dětem to, co chceme, aby v nich zakořenilo. Abychom jim byli tím správným vzorem, správným měřítkem v jejich životě. Měli bychom je umět podporovat ve správných věcech a směřovat je ke správnému cíli. Rodičovství není jen pro zábavu. Je to úkol od Boha, který není jednoduchý.

Proto je jasné, že v první řadě se musíme zastavit samy u sebe a uvědomit si, jaký příklad dáváme svým dětem. My (rodiče) jsme ti první, koho vidí po ránu. Kdo je uvítá doma, když se vrátí ze školy. My jsme pod dokonalým drobnohledem jejich pohledů a každý náš krok je monitorován. Pokud budeme schvalovat věci, které jsou "v pohodě" ve světském životě, ale špatné podle Bible..........oni budou první, kdo si toho všimne. A tohle pokrytectví se nám jednou může krutě nevyplatit.

Takže nehledejme chyby u jiných, hledejme je samy u sebe na prvním místě. Snažme se žít tak, abychom se nemusely stydět za své děti, které budou jednoduše jen opakovat chyby nás samotných.

Zasvěcuj dítě do jeho cesty - nesejde z ní, ani když zestárne. 
Přísloví 22:3

Pečlivě dbejte na to, jak žijete: nechovejte se jako hlupáci, ale jako moudří lidé.
Efezským 5:15

Myslete na nebeské věci, ne na pozemské...
Koloským 3:2

Pěkný den s Bohem,
Monika

Žádné komentáře: